HALOVÝ PŘEBOR PRAHY DESETILETÝCH | | Přidělené turnaje B a Pražských přeborů

26. 9. 2016

Ve finále MČR družstev dorostu se o titul utkaly pražské týmy

Ve dnech 22. – 29. 9. 2016 se na pražské Spartě hrálo dorostenecké mistrovství České republiky družstev.

Prahu v něm reprezentovaly týmy TK Olymp Praha, I. ČLTK Praha a TK Sparta Praha, z ostatních krajů to bylo TK Neridé, Severočeská tenisová o.s., SK Tenis Tišnov, TK Slavia Orlová, LTC Tábor 1903. Poslední čtyři družstva neuspěla v předkole a nepostoupila do dalších bojů.

olymp

Olymp z předkola postoupil přes Severočeskou tenisovou o.s., ve čtvrtfinále podlehl favorizovanému Prostějovu, aby si po výhrách nad TK Slavie Plzeň a LTC Pardubice zajistil hezké páté místo.

cltk1

Družstvo I. ČLTK nemuselo hrát 1. kolo, ve druhém porazilo družstvo Plzně. V semifinále narazilo na favorizovaný TK AGROFERT Prostějov, kde v rozhodujících 3. sadách čtyřher štvaničtí získali pátý bod (děvčata v TB) a postoupili do finále.

tk-sparta

Ve finále čekal obhájce titulu, družstvo TK Sparta Praha. Ta také nehrála první kolo, ve druhém si poradila s Pardubicemi, v semifinále přešla přes TK Precheza Přerov.

Finálový boj mezi odvěkými pražskými rivaly rozhodovaly také až čtyřhry, protože po dvouhrách byl nerozhodný stav 3/3. Dívčí čtyřhru ovládli štvanické dívky, které neztratily ani set, čtyřhry dorostenců vyhráli kluci ze Stromovky a mohli oslavovat obhajobu titulu.

finále

foto