Dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro rok 2017 | | Kvóty pro Mistrovství republiky v hale 2017

21. 11. 2016

Halový přebor Prahy žen

Ve dnech 19. – 21. 11. 2016 se v hale na TJ SPOJE odehrál Halový přebor Prahy žen. Díky tomu, že se po zaprezentování omluvila nositelka volné karty Johana Marková, mohla nastoupit do soutěže i mladičká Linda Fruhwirtová, které se podařilo postoupit do 2. kola.

ivn_4708           ivn_4716

Soutěž měla velmi dobrou úroveň, do finále dvouhry se nakonec probojovaly kamarádky ze Štvanice – Aneta Laboutková, která byla nasazena nejvýše, a Radka Bužková, která jako číslo 6 si „šla zkusit, jak jí to půjde po nemoci a dá si alespoň slušný sparing“.

Laboutková postupně porazila Mamicovou, v krásné třísetové bitvě svou kamarádku Hájkovou, aby jí v semifinále pro zranění nohy, vzdala bez boje Benešová. Bužková si lehce poradila se Sirotkovou, větší odpor jí kladla Zeminová, velkou bitvu svedla v semifinále s Karolínou Novotnou, kterou porazila ve třísetové bitvě.

aneta-s-cenou

Ve finále se pak Radka lépe přenesla přes nervozitu (ta se projevovala zejména v prohraných podáních obou hráček) a Anetu porazila 63, 75. Proto si odnesla, mimo pěkných věcných cen z AMERSPORTS i pět tisíc korun na prize money.

radkas-enou

Obě se pak postavily na jednu stranu sítě proti Kláře Hájkové a Lucii Procházkové do finále čtyřhry, které ve veliké bitvě ovládly. O tom, jaká to byla bitva, svědčí i to, že finále čtyřhry, přes to, že se hrálo systémem NoAd, trvalo déle než finále dvouhry, které bylo za 90 minut hotové. Nakonec výsledek 75, 76(4) svědčí o vyrovnanosti.

debl-s-cenami

Halový přebor se vyvedl, děvčata předváděla velmi dobré výkony, bohužel některé musely v průběhu turnaje pro různá zranění odstoupit.

prebor-prahy-debl-z

prebor-prahy-singl-z