Přebory Prahy starších žáků, žákyň, mužů a žen | | Letní olympiáda dětí a mládeže v Brně

7. 6. 2017

Přebor Prahy Baby tenis

Tenisový klub LTC Modřany 2005 uspořádal o víkendu 3.-4.6.2017 ve svém modřanském areálu Přebor Prahy v baby tenisu. Soutěže se zúčastnilo 39 dětí z mnoha pražských, ale i mimopražských klubů.

V soutěži, která se hrála vyřazovacím způsobem na dvě vítězné sady od stavu 2-2, a kde se hráči, kteří prohráli v prvním nebo ve druhém kole, mohli přihlásit do útěchy, si velmi dobře vedli očekávaní favorité a především pak dívky. Do semifinále postoupili Matěj Fejka, Vanessa Dobiášová, Kateřina Melicharová a Kryštof Komínek. Semifinálová utkání se bohužel nehrála, protože chlapci dali druhý den turnaje přednost startu v turnaji na pražském Olympu, takže obě dívky postoupily bez boje do finále. V něm se pak po nesmírně napínavém průběhu radovala Kateřina Melicharová, která zvítězila 3/6, 7/5 a 10/6 v rozhodujícím supertiebreaku a stala se přebornicí Prahy pro rok 2017. Ve finále útěchy zvítězila Eliška Forejtková nad Tobiášem Krejčím 6/2 6/3.

Jan Zlesák

Semifinalista Kryštof Komínek Semifinalista Matěj Fejka Vítězka útěchy Eliška Forejtková a finalista útěchy Tobiáš Krejčí Finalistky přeboru Vanessa Dobiášová (vlevo) a Kateřina Melicharová