Rozpisy soutěží pro zimu 2019 | | Školení rozhodčích licence Kadet a B

13. 11. 2018

Halový přebor Prahy žen

Vítězka Klára Hájková TK Sparta Praha

 

 

Celkem 28 hráček bylo přihlášených na Halový přebor Prahy žen, aby bojovaly o jediné místo, které jim zaručoval postupový klíč na MČR.
Nakonec se prezentovalo 26 hráček s tím, že nakonec druhá nasazená Vlčková si večer po losování zranila ruku a vůbec nenastoupila.
Zajímavý byl věkový rozptyl hráček – nejstarší účastnice  Černohlávková je ročník 1985, nejmladší byla pak Brenda Fruhvirtová, která je ročník 2007, Nikola Bartůňková pak je ročník 2006.
Fruhvirtová postoupila přes Richterovou, pak ji nenastoupila Vlčková a nestačila ve čtvrtfinále na Lavičkovou, Bartůňková přešla přes Bohatovou, pak přes indisponovanou první nasazenou Laboutkovou (ta v neděli nenastoupila pro nemoc do čtyřhry), velkou bitvu svedla ještě s Dejnožkovou, aby podlehla klubové kolegyni Černé v semifinále. Na druhém konci pak paní Černohlávková vyřadila Paroulkovou, ale nestačila ve 2. kole na Vašíčkovou.
Přestože některé výsledky vypadají velmi jednoznačně, tak snad s výjimkou jednoho, dvou zápasů prvního kola, se jednalo o velmi hezký a koukatelný tenis.
Z nasazených hráček postoupila do semifinále jen Klára Hájková z TK Sparta, ostatní (Bartůňková, Černá a Lavičková) nasazené nebyly. Hájková si poradila poměrně snadno s Lavičkovou, Černá přehrála Bartůňkovou.
Pondělní finále nezastihlo Agátu Černou v optimální formě a Kláře Hájkové, která v předchozích utkáních hrála také lépe, vzdorovala je v první sadě, druhá pak byla už plně v režii sparťanky, která zvítězila 64, 61.
Do soutěže čtyřher se přihlásilo pouhých pět párů, což sice z hlediska organizátorů bylo příjemné, z hlediska soutěže, zejména poté, co pro nemoc Anety Laboutkové odstoupil první nasazený pár Laboutková, Hájková, to bylo poněkud nedůstojné. Zvítězil, a Přeborníkem Prahy v hale pro rok 2019 se stal, pár Nová, Sirotková, když ve finále zdolal Štěpánovou s Poletínovou 64, 63.
I přes skutečnost, že se hrálo jen na dvou dvorcích, zejména díky malému počtu přihlášených čtyřher, měl turnaj spád a nedošlo k téměř žádným problémovým situacím.

Agáta Černá

 

Agáta Černá – I. ČLTK Praha a Klára Hájková – TK Sparta Praha

 

Bartůňková

Lavičková

Nová

Sirotková