Kvóty pro postup na MČR mládeže 2018 – Praha | | Přebor Prahy dorostenců

22. 5. 2019

Štvanici ovládl Štěpán Sklenička

Na Přeborech Prahy mladších žáků, které se hrály od 18. 5. na I. ČLTK Praha, získal oba tituly sparťan Štěpán Sklenička, který jak ve finále dvouhry, tak ve čtyřhry naprosto zdemoloval své soupeře.

Petr Vaníček, Štěpán Sklenička a Kryštof Komínek

Jeho protivník v singlu, klubový kolega Kryštof Komínek, který asi neunesl tíhu finále, měl za stavu 0/5 uhrané pouhé tři míče pro sebe a výsledek 6/0, 6/1 za necelou hodinu mluví za vše.

Finalisté čtyřhry

Ve čtyřhře pak Štěpán společně s Matyášem Kozlovským porazil pár Daniel Kločurek, Oliver Sanders také snadno a rychle 6/0, 6/2.

Průběh turnaje, po krásné sobotě a neděli, kdy se odehrálo několik velmi zajímavých zápasů (nasazený Vaněk prohrál s Ladmanem, obrovská bitva se strhla hned na začátku mezi Heberkornem a Andrem, neuvěřitelný průběh měl zápas Max Frohlich a Sanders, kdy Max vedl 6/0, 1/0, 40/15, aby konečný výsledek byl 6/0, 1/6, 1/6, Krejčí otočil zápas se Šmejckým 1/6, 6/3, 6/1) narušil pondělní déšť. Proto se semifinále dvouhry a čtyřhry odehrály v hale, nutno konstatovat, že kluci měli připravené do haly i boty, takže zápasy byly bez protestů. Skleničku potrápil Kločurek a Štěpán ztratil jediný set v turnaji, bitva byla i mezi Honzou Frohlichem a Komínkem, byť skončila ve dvou setech 6/4, 7/6(6).

 

Výsledky přeboru mladších žáků