Přebor Prahy starších žákyň vyhrála Viktorie Starečková | | Zasedání Sportovně technické komise po 4. kole soutěží družstev

5. 6. 2019

Přebor Prahy starších žáků – Petr Brunclík vyhrál dvouhru i čtyřhru

 

Na záběhlickém HAMRu se utkalo 48 chlapců o Přeborníka Prahy na otevřených dvorcích, v kvalifikaci nastoupilo 29 hráčů, kteří se utkali o osm postupových míst. Nakonec z kvalifikace postoupil i devátý, Lucky Loser, kterého vybral los z přihlášených a podařilo se mu uhrát kolo. První nasazený Filip Paroulek (TJ Radlice) od prvního zápasu musel bojovat o svou pozici a po dvou TB nakonec podlehl domácímu Honzovi Fáčkovi  v semifinále. Ze spodní části pavouka postupoval pátý nasazený Brunclík (TK Sparta Praha) relativně lehce až do semifinále, kde dokázal zdramatizovat zápas s modřanským Kusým. Vedení 6/2, 4/0 ho natolik uspokojilo, že z jasné záležitosti bylo náhle drama a musel hodně bojovat, aby za stavu 4/4 dokázal zápas dotáhnout do vítězného konce. Finále mezi Brunclíkem a Fáčkem bylo plné krásných výměn (a emocí, které stály Fáčka i trestný bod). Ačkoliv Brunclík měl stále výsledkově maličko navrch, k definitivnímu zlomu došlo v okamžiku, kdy rozčilená maminka opustila tribunu a Petr pak dotáhl zápas do vítězného konce. Možná by mu neuškodilo, kdyby se více věnoval svému tenisu a ne pohledům do hlediště a litování se…Pak by možná měl méně problémů.

Ve čtyřhře pak zvítězili Brunclík s Vrbou  nad dvojicí Paroulek – Filip 6/3, 7/6(4), když po bitvě porazili Fáčka s Kusým, druhé nasazené.