Nabídka míčů Wilson – Roland Garros | | Termíny soutěží pořádaných PTS květen/červen 2020

23. 4. 2020

Organizace soutěží družstev v oblasti Praha léto 2020

Vážení sportovní přátelé,

VV PTS na společném video zasedání s Dozorčí radou a Sportovně technickou komisí PTS učinil dne 22. 4. 2020 následující rozhodnutí, které se týká všech soutěží družstev pořádaných Pražským tenisovým svazem:

  1. Soutěž družstev proběhne tříkolově (pavoukem) v měsíci červnu 2020

  2. Soutěže jsou nepostupové a nesestupové, tzn., že s výjimkou postupů na mládežnické MČR, zůstává struktura účastníků soutěží pro rok 2021 ve stejném formátu jako v roce 2020

  3. Vítězové Pražské divize a všech kategorii Moneta – O pohár prezidenta budou vyhlášeni jako Přeborníci Prahy družstev v dané věkové kategorii.

  4. S výjimkou Moneta – O pohár prezidenta zůstává v platnosti vylosování skupin tak, jak bylo uveřejněno, vítězové prvního utkání postupují v hracím plánu do semifinále (finále), poražení z prvého utkání do utkání o 5. – 8. místo

  5. Soutěže Moneta – O pohár prezidenta byly přelosovány s tím, aby v rámci možností byla zachována čísla družstev pro párování s nižšími soutěžemi a bylo vyhověno požadavku ČTS o nasazovaní podle výsledků sezóny 2019. Nejvýše umístěný celek z družstev, která nemají automaticky zaručenou účast na MČR družstev, postupuje na toto mistrovství v dané věkové kategorii

  6. Na soutěže, pokud nebudou výslovně vyžádány klubem, nebudou nominováni rozhodčí. Žádost o nominaci rozhodčího by měla být podána nejpozději pondělí před oficiálním termínem utkání.

  7. Vzhledem k tomu, že se jedná o mimořádnou situaci, předpokládá VV PTS maximální součinnost klubů a družstev s tím, že budou dodržována pravidla fair play a družstva si budou maximálně vycházet vstříc.

  8. Náhradní termíny – v případě nezpůsobilosti dvorců v oficiálním termínu utkání musí být utkání sehráno v týdnu před dalším kolem nejpozději do čtvrtka daného týdne. Den a čas utkání určuje domácí tým po dohodě ze dvou termínů,

  9. V případě, že nevyjde tzv. párování družstev (neznáme párování 2.ligy a sestavu utkání dalších kol), může domácí tým stanovit odlišný čas zahájení utkání než v 9,00 hodin, což je povinen oznámit hostujícím nejpozději 48 hodin před oficiálním začátkem zápasu.

  10. Vzhledem k mimořádným hygienickým opatřením

    1. Článek 103 SŘT se pro potřeby této situace upravuje takto

V sestavě pro dvouhry musí kapitán družstva dodržet pořadí hráčů podle soupisky. V sestavě čtyřher mužů musí kapitán na první místo v sestavě zařadit dvojici s vyšším součtem BH, v případě rovnosti s nižším součtem umístění na CŽ. V sestavě mohou být uvedeni pouze hráči, kteří jsou v době jejího nahlášení přítomni. Pokud má kapitán k dispozici v době hlášení sestavy pro dvouhry či čtyřhry méně hráčů než 4 muže a 2 ženy, zařadí přítomné hráče na nejvyšší místa sestavy a zbývající místa proškrtne. Body z takto neobsazených zápasů získává soupeř bez boje, pokud nejde o oboustranné vzdání podle čl. 127. Klub, jehož družstvo nenastoupilo k utkání v plné sestavě, může být za každý zápas vzdaný bez boje potrestán pořádkovou pokutou stanovenou rozpisem soutěže až do výše 200 Kč.  Dojde-li k dohodě kapitánů, není nutno mít na místě při hlášení sestavy všechny hráče s výjimkou těch, kteří nastupují k prvním zápasům. Další hráči se mohou dostavit v čas, který určí kapitáni dohodou. V případě, že hráč není k dispozici ve stanovený čas, je utkání  skrečováno ve prospěch jeho soupeře. K utkání může družstvo nastoupit, jestliže v době hlášení sestavy pro dvouhry před zahájením utkání jsou přítomni nejméně čtyři (nadpoloviční většina) členové družstva hrající dvouhru. Nahlášenou sestavu….

    2. Žádáme, aby pořádající kluby zajistili maximální hygienu v místě konání utkání

    3. Prosíme, aby doprovod hráčů byl omezen na nejnižší možnou míru – např. rodiče přivezou hráče na místo utkání a poté areál opustí, aby nedocházelo ke zvyšování rizika přenosu Covid 19 s ohledem na aktuální                                usnesení Vlády ČR.

11. Míče na soutěže družstev mládeže budou přiděleny zdarma z PTS pro domácí utkání. Technické podrobnosti předání budou včas oznámeny

12. Soutěž Baby tenisu a střední kurt bude ještě upřesněna Komisí PTS pro tenis hráčů do 10 let do konce dubna zvláštním předpisem.

13. Soupisky bude možno editovat v okamžiku, kdy budou znovu zveřejněny v IS ČTS jednotlivé skupiny soutěží, a to do 15. května 2020. Omlouváme se všem, kteří budou muset soupisku případně zadat znovu, jedná se o technickou záležitost, kterou nelze zatím vyřešit.

Děkujeme za pochopení a věříme, že i v této zcela mimořádné situaci soutěže proběhnou v duchu fair play a s maximální součinností soupeřících týmů.

S výjimkou bodů uveřejněných výše, platí rozpis soutěže uveřejněný na

http://www.prazsky.cztenis.cz/?page_id=5428

 předpis Baby tenis – 1. třída

                                                                                                                                      Pavel Saic, v.r.

                                                                                                                                      předseda PTS