Míče zdarma pro soutěže družstev mládeže | | Přebor Prahy starších žáků

27. 5. 2020

Přebory Prahy dorostu a mladšího žactva

V rámci rozvolnění restriktivních opatření Vládou ČR se mohly ve dnech 23. – 26. 5. 2020 uskutečnit, byť v omezené formě, Přebory Prahy na otevřených dvorcích v kategoriích dorostu a mladšího žactva.

Mladší žáctvo

Bohužel musely být zrušeny obě kvalifikace – tedy jako ročníku 2010, tak „zbytku světa“

Chlapci

Turnaj se hrál na Konstruktivě a jako jediný obsahoval i soutěž čtyřher. Utkalo se 48 chlapců.

Výsledky na 

výsledky mladší žáci

Přeborníkem Prahy se stal Jakub Kusý ze Sparty, který ve finále porazil Fojtů ze Štvanice. Vítěz si zajistil postup na MČR.

Čtyřhra se stala kořistí páru Šidlík, Vaněk, kteří porazili Kusého s Ratem

       

Dívky

Mladší žákyně se utkaly také v počtu 48 na Spartě.

Výsledky:

výsledky mladší žákyně

Zvítězila Natalie Donald ze Sparty, která ve finále porazila hamerskou Žoldákovou

 

Dorost

Chlapci

Z vylosovaných 48 dorostenců k prvnímu kolu nastoupilo 47, Fedasko, po prezentaci a vylosování se omluvil pro zranění. Ve velice nepříjemném počasí, kdy se často muselo pro déšť přerušovat, došlo k několika překvapením. Prvním byla porážka nasazené jedničky Nicoda od skvěl hrajícího Velíka (ten pak ztroskotal až v semifinále na Apltauerovi), překvapením byla i porážka Kopeckého od Fáčka, Baum pro bolest zad skrečoval zápas Švojgrovi, který pak porazil dalšího nasazeného Kubína. Bylo vidět, jak moc chyběly klukům ostré zápasy – třeba druhý nasazený Vejšický se v prvních zápasech strašně natrápil, proměnit první matchball bylo nad jeho síly, ale postupně se rozherával a nakonec od semifinále podával opravdu vynikající výkony a nakonec ve finále otočil zápas s Apltauerem  na 75, 63

výsledky dorostenci

 

Dorostenky

Dorostenek se sešel neobvyklý počet – 48 – na Aritmě ve Vokovicích. První nasazená Bartůňková (I. ČLTK) až ve finále musela vydat všechny síly proti Valentové (TK Sparta), aby získala titul v dorostu ve třech setech.

výsledky dorostenky