Pořadatelství Přeborů Prahy a turnajů B v zimě 2020/21 | | Zadávání turnajů do IS

21. 9. 2020

Mistrovství ČR družstev staršího dorostu 2020

Na MČR družstev staršího dorostu Prahu reprezentovaly tři týmy – přímo nasazená byla Štvanice a Sparta, postup si vybojoval tým TJ Sokol Vysočany, který se musel do hlavní soutěže probít ze čtvrteční kvalifikace, což se mu podařilo, když poměrně snadno přehrál tým TENIS-CENTRUM DTH HK 6/3 a psotoupil do čtvrtfinále společně s Neridé, TK Slavia Plzeň a TK Na Dolině.

TK SPARTA PRAHA

Čtvrtfinalový los svedl dohromady Agrofert Prostějov s Neridé, Prechezu Přerov s TK Na Dolině, I. ČLTK Praha s TK Slavia Plzeň a posledním zápasem bylo „malé derby“ Vysočany vs. TK Sparta. Tady došlo k prvnímu šoku, když papírově nejslabší Plzeňáci dokázali štvanické přehrát. Asi pro všechny největším šokem byla porážka hvězdného páru Viďmanová-Bartůňková od relativně neznámých nesester Novákových, která asi rozhodla o tom, že I. ČLTK příští rok nebude mezi nasazenými týmy na MČR dorostu a bude si muset postup vybojovat v dlouhodobé soutěži.

I. ČLTK Praha

Jinak Vysočany celkem bez problémů přejela Sparta bez ztráty kytičky, , Prostějov s Neridé ztratil jediný bod za rozhodnutého stavu, Přerov nedal Na Dolině také šanci.

Semifinálové dvojice Agrofert Prostějov s TK Precheza Přerov a TK Slavia Plzeň se Spartou byly napínavé v prvním případě až do konce, kdy favorit z Prostějova prohrával 1/2, ale zbývající dvouhry zvládl bez problémů a potřeboval uhrát bod z nějaké čtyřhry. Ve dvou případech rozhodovala zkrácená hra třetí sady, ovšem vše nakonec dopadlo dobře pro Agrofert.

Sparta s Plzní nepřipustila překvapení a jediná Lavičková potřebovala tři sady, aby zvítězila, jinak, i vzhledem k tomu, že Plzeň nenastoupila k „babinci“, neztratila ani bod a ukázala svou sílu.

V pavouku „dolů“ Štvanice porazila Vysočany, když vysočanské dva body získal mladý Vejšický jak ve dvou, tak čtyřhře (porazil M. Musila), Neridé po dvouhrách vedlo 5/1 a zápas ukončilo.

Do finále nastoupily oba týmy odhodlané nechat na sparťanských dvorcích vše a „domácí“ TK AGROFERT Prostějov nasadil sestavu: Svrčina, Siniakov (H), Lopatetská (Z), Klimovičová, Bartoň a Válek, proti nim nastoupili za TK Sparta Praha Krumich, Donald, Lavičková, Palicová, Nicod a Baum.  Vyhráli Svrčina 6/2, 6/3, Donald 6/4, 7/6, Lopatetská 6/7, 6/2, 6/2 (a po zápase de facto zkolabovala), Palicová 6/3, 6/3, Bartoň 6/7, 6/3, 6/1 a Baum 6/4, 6/4, takže po dvouhrách měly oba týmy po třech bodech.

TK Agrofert Prostějov

Taktické manevry do čtyřher nakonec lépe zvládli Sparťané, kteří získali potřebné dva body ve čtyřhře Donald/Nicod vs. Siniakov/Bartoň, zatímco druhý chlapecký debl ovládl Prostějov – Svrčina s Jurajdou porazili Krumicha s Baumem 6/1, 7/6 a na kurtech zůstala jako poslední děvčata. Prostějov vytáhl z rukávu eso – vítězku Pardubické juniorky Sáru Bejlek, která nastoupila s Klimovičovou, Sparťané vsadili na osvědčené Lavičkovou a Palicovou. Tato sázka jim vyšla a rozhodující ženskou čtyřhru Sparta vyhrála 7/6, 6/2 a stala se po dvou letech opět Mistrem ČR družstev staršího dorostu. Nutno podotknout, že finálové utkání, přes vypjatost do posledního míčku, probíhal v neuvěřitelně sportovním a fair play duchu, za což patří poděkování oběma týmům a jejich kapitánům

 

Na dalších místech skončil třetí Přerov, čtvrtá Plzeň, páté skončilo Neridé, které přehrálo I. ČLTK bez jedné dívky snadno 6/1, sedmé místo Vysočan je úspěchem Vejša Boys and Girls a poslední skončil tým Na Dolině.

Gratulujeme TK SPARTA Praha k zisku mistrovského titulu!

Celkové pořadí:

  1. TK SPARTA PRAHA
  2. TK AGROFERT PROSTĚJOV
  3. TK PRECHEZA PŘEROV
  4. TJ SLAVIA PLZEŇ
  5. TK NERIDÉ
  6. I. ČLTK PRAHA
  7. TJ SOKOL VYSOČANY
  8. TK NA DOLINĚ