COVID 19 od 9.12.2020 | | Halové přebory mužů

9. 12. 2020

Zimní turnaje ČTS

Dnešní rozhodnutí ČTS odkládá start turnajů B,C,D tak, že nebudou zahájeny dříve než 3. ledna 2021. V Praze proběhne Halový přebor Prahy mužů a žen v plánovaném termínu. Turnaj nebude klasifikovaný a v rámci turnaje budou testována režimová opatření, která by mohla být součástí turnajů po novém roce. Účastníci turnaje musí mít negativní test na přítomnost viru SARS-CoV-2. Testy zajistí PTS.

Zároveň informujeme pořadatele turnajů a hráče, že VV PTS schválil návrh na zrušení povinnosti uspořádat turnaje třídy C, D přihlášené do zimní termínové listiny 2021, a to bez  sankce. U turnajů B a přeborů povinnost uspořádat turnaje trvá, za předpokladu, že to bude možné.

—————————————————————————————————

Zpráva z 01.12.2020 Informujeme vás o rozhodnutí ČTS o odložení startu zimních turnajů do doby, než bude možné hrát bez roušek.

„Vážení sportovní přátelé,

ČTS se opět ocitá pod palbou desítek Vašich telefonátů a mailů denně s dotazy na organizaci turnajů zařazených do Zimní TL 2020/21.

Samozřejmě bychom nejraději velice rádi okamžitě “spustili“ všechny domácí turnaje. S respektem k názorům majority z vás, kteří nás kontaktujete, vám oznamujeme, že zásadně nedoporučujeme hrát soutěžní zápasy a turnaje s rouškami, protože to považujeme za nevhodné opatření, které dle našeho názoru může i ohrozit zdravotní stav hráčů.

Turnajovou sezónu zahájíme ihned po změně vládního nařízení – povinnosti – mít na obličeji při zápasech nasazené roušky.

Věříme ve vaše pochopení.

Leoš Fiala, sportovně-technický úsek ČTS, 1. 12. 2020“