Letní termínová listina PTS 2021 | | ČUS a NSA chtějí, aby i v pátém stupni šlo sportovat v halách

18. 12. 2020

Vyjádření předsedy PTS k současné situaci

Vážení tenisoví přátelé,

věřte, že Pražský tenisový svaz, stejně jako ostatní oblastní tenisové svazy, a především Ivo Kaderka dělá všechno pro to, aby se v i této složité covidové době změnily podmínky provozování tenisových hal a trénink tenistů. Jednání probíhají s Českou unií sportu, ve které je Ivo Kaderka místopředsedou, a především šéfem sportovních svazů. Ivo Kaderka také intenzivně jednal s Národní sportovní agenturou. Obě instituce společně koordinují další postup a snaží se přesvědčit ministerstvo zdravotnictví k přehodnocení povinnosti uzavřít vnitřní sportoviště.

Prezident ČTS je přesvědčen, že při schůzce s ministrem zdravotnictví předloží argumenty k zachování provozu tenisových hal, stejně jako k vytváření podmínek pro trénink v halách. Je však také třeba připomenout, že stále nebezpečnější působení covidu-19 mnohdy zhoršuje podmínky pro sportovní aktivity a argumenty epidemiologů mají stále větší váhu.

Přesto pevně věřím, že se Ivo Kaderkovi podaří přesvědčit ministra zdravotnictví k individuálnímu přístupu k tenisu v halách, který podle našeho názoru není pro šíření nemoci covidu-19 tak nebezpečný, aby byl zcela zakázán.

Doporučuji shlédnout tiskovou konferenci ČUS ze dne 15. 12. 2020 https://sport.tn.nova.cz/clanek/primy-prenos-ceska-unie-sportu-chce-sjednat-vyjimky-pro-amatery.html

Prezident ČTS také vystoupil v pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa dne 15. 12. 2020,
(odkaz na stránkách TV Barandov zatím není dostupný).

Pavel Saic