Oznámení STÚ ČTS ze 6. 4. 2021 | | Sdělení STÚ ČTS ze dne 19. dubna 2021

12. 4. 2021

Stanovisko VV PTS k zahájení soutěží v letní sezóně 2021

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

s blížícím se plánovaným termínem zahájení soutěží družstev je na místě vás informovat o stanovisku a plánech Pražského tenisového svazu k připravovaným soutěžím. Ve středu 7. dubna se konalo zasedání Výkonného výboru Pražského tenisového svazu, na kterém se projednávala organizace soutěží v letošním roce. Sportovně-technická komise PTS připravila soutěže tak, aby se mohli odehrát v plném formátu. Výkonný výbor PTS diskutoval reálnost uspořádání soutěží z hlediska probíhající pandemie nemoci COVID-19.

Závěrem jednání je, že o podobě soutěží družstev se rozhodne na jednání Výkonného výboru PTS dne 21. dubna 2021, a to s ohledem na stále nejasnou situaci a stále se měnící pravidla, které omezují činnost v době pandemie.

Obecně lze konstatovat, že VV PTS preferuje odehrání soutěží družstev v plném formátu osmičlenných skupin na sedm se sestupy a postupy. Je třeba však reflektovat vládní nařízení a mít v záloze variantu zkrácených soutěží, případně posunutí soutěže o jeden týden. VV PTS také bere v úvahu, že pro kluby je důležité otevřít areály a začít (byť s omezeným) provozem, který nastartuje ekonomiku klubu. 

VV PTS má pro kluby připravené míče pro sehrání soutěží družstev mládeže. Míče budou do klubů distribuovány i v případě, že se soutěže neuskuteční. Přidělení míčů lze pak brát jako určitou kompenzaci za uhrazené poplatky za soutěže, hostovaní či registrace.

Pro soutěže družstev připravuje PTS doporučující materiál k organizaci mistráků tak, aby organizace byla maximálně bezpečná. V každém případě lze předpokládat, že nebudou moci být otevřeny vnitřní prostory, tedy především šatny a sprchy.

V případě soutěží jednotlivců, Přeborů Prahy mládeže a dospělých, se odehrání přeborů předpokládá, avšak opět za určitých režimových opatření. O vypsání čtyřhry na přeborech není prozatím rozhodnuto.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, prosíme vás o trpělivost do 21. dubna, kdy VV PTS rozhodne o konání soutěží družstev.

S přáním pevného zdraví,

za VV PTS Pavel Saic, předseda