Halový přebor Prahy v Baby tenisu | | Pozvánka na seminář: Trendy tenisové přípravy, Téma 3: Soutěžní aspekty v dětském tenise

15. 2. 2022

Halové přebory Prahy dorostenek a dorostenců

V polovině února proběhly v halách TK Lokomotiva (antuka) a LOB S.A. Bohnice (Bergo) zimní Přebory Prahy dorostenek a dorostenců.

Děvčat se prezentovalo celkem 32 do dvouhry a 14 párů do čtyřhry, chlapců bylo 40 ve dvouhře a 16 párů ve čtyřhře.

Mezi dorostenkami své nasazeí nepotvrdila Adéla Látalová (SK HAMR), kterou ve 3. kole vyřadila Valerie Zikmundová TJ Solidarita Praha 10), naopak, losované dvojka a trojka (obě stejné umístění na CSŽ) Natálie Syrová  a Nela Jandová (obě I. ČLTK Praha) se proti sobě probojovaly až do finále. Tam byla úspěšnější mladší Jandová, která klubovou kolegyni přehrála 62, 61.

Velmi zajímave bylo finále čtyřhry, kde se utkaly Nikol Janíčkovičová ze Štvanice s hamerskou Denisou Žoldákovou s favorizovaným párem, druhými nasazenými, sparťankou Amy Malou a Natálií Syrovou (I. ČLTK). Po poměrně vyrovnané první sadě, kterou pro sebe získaly favoritky 64, Nikol s Denisou otočily průběh k zápasu a k viditelné nevoli, zejména Natálie, dotáhly zápas do vítězného konce a radovaly se z titulu Halových přebornic Prahy pro rok 2022.

V Bohnicích se do finále probojoval první nasazený Brunclík Petr ze Sparty a jeho klubový kolega Jakub Vrba, který ve velmi hezkém zapase podlehl 63, 62, když měl opravdu někdy maličko smůlu a spousta míčků skončila na pásce a případná „prasátka“ těsně míjela vyhrazený prostor mezi lajnami…Brunclík však byl suverenní a jeho tenis i chování během celého turnaje bylo vynikající.

Maličko stínem turnaje bylo, podle pořadatele, že někteří hráči, kteří si zajistili postup na „republiku“, závěr turnaje vypustili a svá utkání skrečovali.

Ve finále čtyřhry se utkali první nasazení štvaničtí Vojta Valeša Tomáš Zlatohlávek s dvojicí Jan Fáček (Lokomotiva) a Vrba. Ten si vynahradil prohrané finále dvouhry a po výsledku 64, 75 (kdy ve 2. sadě museli otáčet nepříznivý stav) získal alespoň titul Halového přeborníka Prahy ve čtyřhře.