Turnaj seniorů v Praze | | Přebory Prahy v Baby Tenisu

14. 6. 2022

Jakub Kusý napodobil bratra a je přeborníkem Prahy ve starším žactvu

 

Jakub Kusý (TK Sparta Praha)

Od pátku 10. 6. 2022 se na pražské Štvanici hrál přebor starších žáků. V kvalifikaci startovalo 16 hráčů, do hlavní postoupili čtyři, aby doplnili pavouka do třicet dvojky.

Jedničkou nasazenou byl Aleš Kotrc ze Sparty, dvojkou byl štvanický Daniel Vaněk, trojkou byl sparťan Kuba Kusý a čtyřkou klánovický Daniel Rat. Tedy, původní trojka Duda se omluvil…

DO semifinále se probojovali Kotrc, který hrál s Kusým a Rat, který hrál s Fojtů (ten vyřadil Vaňka). PRvní semifinále bylo celkem rychlou záležitostí pro Kusého, druhé bylo daleko větším bojem, kde nakonec slavil Rat.

Finále potom na začátku vypadalo jako jednoznačné  Kusý v prvním setu přejel Rata 6/2, ve druhém se ovšem situace otočila a získal ho Rat 6/3. Ve třetím už zase kraloval Kusý a navázal na bratrův úspěch z dorostu.

Čtyřhry se pak staly kořistí dvojice Kusý, Šidlík, kteří porazili Vaňka s Kotrcem 6/4, 6/4.

Pořadatelům ovšem silně zamotal hlavu fakt, že hráči jim neoznámili, že od pondělí mají hrát turnaj TE v Rakovníku a reálně hrozilo, že semifinále a finále se prostě neodehrají, protože kluci odjedou na tento turnaj. Naštěstí v pondělí v Rakovníku pršelo a tak na kluky referee počkal.

Je mi maličko záhadou, proč jsou přebory, resp. turnaje ITF a TE, termínově v kolizi – myslím, že přebory si zaslouží, aby se dohrávaly v klidu a s časovou rezervou.  Kdyby se jednalo o výjimku, tak budiž, ale v dorostu byl stejný problém a ani ženy se nehrály v úplném klidu – počty skrečí jsou zarážející.

Výsledky Přeboru Prahy st. žáků na otevřených dvorcích