Přebor Prahy v hale starších žáků vyhrál Köhler | | Jan Kusý (LTC Modřany 2005) obhájil letní titul

14. 2. 2023

Pavla Švíglerová získala double na Halovém přeboru Prahy dorostenek

Pavla Švíglerová, vítězka Halového přeboru Prahy dorostenek a finalistka Natalie Malá

Nenasazená Pavla Švíglerová využila domácího prostředí na LTC Modřany 2005, které byly pořadatelem Halového přeboru dorostenek v Praze a zvítězila jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. Ve spodní části pavouka měla poněkud usnadněnou pozici, neboť druhá nasazená Syrová nenastoupila k zápasu druhého kola a postoupila do finále bez boje, neboť její semifinálové soupeřce Valerii Zikmundové (TK Sparta) záda nedovolila nastoupit k utkání. Vítězstvím na halovém přeboru Prahy navázala na úspěchy své maminky, tenisové reprezentantky Československa (WTA 33, 1991), která tento titul nikdy nezískala (hrávala v Plzni).

Švíglerová

Malá

Je hotovo

Já jsem vyhrála…

Ve druhém semifinále zvítězila 6/2, 6/2 první nasazená sparťanka Natalie Malá nad 4. nasazenou Kristinou Zámečníkovou ze Sokola Vysočany.
Ve finále se tedy utkaly oslavenkyně Malá (den před finále slavila sedmnáctiny) s lehce nachlazenou Švíglerovou, které v průběhu finále viditelně ubývaly síly, ale svou chytrou, byť ne tak razantní, hrou dokázala přehrát favoritku 6/2, 6/4. Vítězka měla skvělou anticipaci, uměla změnit rytmus hry, což na její o 3 roky starší soupeřku platilo a nutilo dělat chyby, byť míče z její rakety létaly o poznání razantněji než z rakety domácí hráčky.

 

Svobodová, Švíglerová, Červenková, Zítková

Zámečníková byla na 3. místě

Finalistky

Zámečníková, Malá

Malá

Ve čtyřhře bylo finále čistě modřanskou záležitostí. Utkaly se Svobodová Vanessa, Švíglerová Pavla, které v prvním kolo porazily druhé nasazené Janíčkovičovou se Syrovou s párem Lucie Červenková a Karolína Zítková, které, také jako nenasazené, přehrály první nasazený pár Malá, Zámečníková v semifinále. Ve finále potom první jmenovaný pár Svobodová se Švíglerovou zvítězil 6/3, 6/4. Svobodová tak navázala na svůj úspěch z Halového přeboru starších žákyň, kde získala jak singlový, tak deblový titul.

Může jít o obrázek 4 lidem , stojícím lidem a indoor

Švíglerová, Svobodová, Červenková a Zítková

Vanessa Svobodová získala třetí titul přebornice Prahy během týdne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompletní výsledky na https://www.cztenis.cz/turnaj/406800/sezona/Z2223/vysledky