Vrba obhájil titul z léta | | Termíny pražských turnajů vyšších tříd a Přeborů Prahy v létě 2024

29. 11. 2023

Na Junior DC a FC družstva Prahy shodně druhá

Junior Fed Cup a Junior Davis Cup – shodně druhé místo

 Od soboty 25. do pondělí 27. listopadu 2023 se tradičně v Rakovníku a Pelhřimově uskutečnily soutěže Junior Fed Cupu a Junior Davis Cupu.

Tým Prahy pro Junior Fed Cup

V Rakovníku, pod vedení kapitánky Alice Riklové nastoupilo družstvo, které ještě před zahájením muselo oželet nejvýše nasazenou hráčku, Beatu Marešovou, která v den odjezdu onemocněla.

Družstvo bylo tedy sestaveno ze dvou hráček I. ČLTK Praha, Sofie Jirákové a Kateřiny Kubíkové a sparťanské Lisy Michna.

V prvním kole si děvčata poradila s družstvem Jihočešek 3/0, poté stejným poměrem porazila silnou Jižní Moravu. Ve finále, přes veškerou snahu, proti „domácícm“ hráčkám Středních Čech bylo po dvouhrách rozhodnuto a děvčata si odváží stříbrné medaile. Za jejich výkon patří poděkování.

Tým Prahy pro Junior Davis Cup

Ve stejnou dobu v Pelhřimově se pod vedením zkušeného kapitána Jiřího Kulicha utkali reprezentanti Prahy v Junior Davis Cupu. Prahu reprezentovali Jakub Kynčl ze Sparty, Filip Wollner ze Štvanice a modřanský Ondra Ječmínek. Ve čtvrtfinále s Jihočechy i v semifinále s krajem Západočeským kluci vyhráli „bez ztráty kytičky“ , body ve dvouhrách získali Kynčl a Wollner, do čtyřher nastoupil i Ječmínek. Ve finále proti Jižní Moravě se sice bili jako lvi, zejména zápas Kynčla se Šudou byl velice kvalitní (5/7, 4/6), ale nakonec bylo po dvouhrách jasno a pohár putoval na Jižní Moravu.

Pro všechny zúčastněné byla akce velice přínosnou a díky dobré organizaci si týmy soutěž užily naplno.