Halový přeborníkem Prahy 24 se stal Ondra Kačín | | Halový přebor dorostenek vyhrála Vanessa Svobodová

5. 2. 2024

Halovou přebornicí Prahy se stala Viktorie Krejčíková

V záběhlickém areálu SK HAMR se od 3. února 2024 hrál Halový přebor starších žákyň. Překvapivě se nenaplnil celý dvaatřicetičlenný pavouk, nastoupilo jen 28 hráček.

Přebornice Prahy v hale, Viktorie Krejčíková (TK Sparta Praha)

První nasazená Sofie Radová z HAMRu nenastoupila k semifinále proti Viktorii Krejčíkové (TK Sparta Praha), druhá nasazená Darina Dušková (I. ČLTK Praha) hladce podlehla v semifinále klubové kolegyni Eva Halfarové.

Eva Halfarová (I. ČLTK Praha)

Finále začala šťastněji sparťanka, která hned na začátku brejkla soupeřku, která si stěžovala na nevolnost a set dotáhla hladce do konce. Ve druhé sadě se karta obrátila a štvanická hráčka vedla rychle 5/1. Pak ovšem maličko zaváhala a vypadalo to na drama, protože Krejčíková stáhla až na 4/5. Halfarová ovšem sadu dopodávala v pohodě.

Krejčíková a Halfarová, finalistky dvouhry a vítězky čtyřhry

Ve třetím setu začala lépe Viktorie, která si vybudovala brzo náskok, aby závěrečným esem korunovala svůj výborný výkon a stala Přebornicí Prahy v hale pro rok 2024. Obě finalistky hrály výborný, útočný tenis, snažily se míče ukončovat, nečekaly pouze na soupeřčinu chybu. Příjemné je i zjištění, že obě jsou staršími žákyněmi prvním rokem.

Čtyřhra měla poněkud zvláštní průběh. Dušková (I. ČLTK) s Radovou (SK HAMR), první nasazené, nenastoupily do semifinále proti Reifové (LTC Modřany 2005) s Drábovou (SK HAMR), ty pro změnu nenastoupily k finálovému zápasu – vliv jarních prázdnin tady hodně zaúřadoval. Přebornicemi Prahy ve čtyřhře se tedy staly finalistky dvouhry, Krejčíková s Halfarovou.

Vítězky čtyřhry Krejčíková a Halfarová