Přihlášky do soutěží družstev 2024 | | Oficiální míč PTS 2024-2026

25. 2. 2024

Přebor Prahy v Baby tenisu

 

Semifinalisté a finalisté Halového přeboru Prahy 24 v Baby tenisu (zleva Tesárková, Kubátová, Bártková, Svoboda, Dreier, Hončl, Šimánek a Musil

Ve dnech 24. – 25. února 2024 se v záběhlickém HAMRu utkali babytenisté a babytenistky o titul Halového přeborníka Prahy 2024 v Baby tenisu.

Protože původní termín kolidoval s termínem pražských jarních prázdnin, operativně byl změněn termín, aby byla účast co nejvyšší. Bohužel, v kategorii chlapců to moc nepomohlo, přihlášeno bylo pouze osm kluků, takže všichni měli jistý postup ze skupiny do nedělního čtvrtfinále. Tam nakonec ještě dva kluci nedorazili, takže finálový pavouk obsahoval pouhých šest jmen.

O něco lepší situace byla u dívek, a nutno konstatovat, že dívčí soutěž měla vyšší úroveň. V sobotu prezentovalo  o deset dívek víc než kluků, tedy 18, z toho osm postoupilo, po bitvách hraných ve skupinách každá s každou, do nedělního čtvrtfinále.

Pořadatelé z HAMRu, Pavel Křivánek a  Ladislav Havelka, prokázali perfektní znalost v oblasti Baby tenisu a nasadili podle zkušeností z okruhů hraných na TK Sparta, I. ČLTK a HAMRu některé hráče. Nasazení bylo schváleno členy příslušné komise a nutno konstatovat, sedělo naprosto přesně.

Do semifinále kluků postoupili Dominic Dreier (TK Sparta Praha) proti Michaelu Musilovi (TJ Kyje) 6/1 a Oskar Hončl (HAMR) s Albertem Šimánkem (I. ČLTK Praha) 6/0. Finále pro sebe rozhodl sparťanský hráč Dominic Dreier, který porazil domácího Oskara Hončla 6/3 a získal obrovského plyšového medvěda. V souboji o 3. místo (a plyšáka lenochoda) zvítězil štvanický Albert Šimánek nad M. Musilem 6/2.

Dominic Dreier (TK Sparta) 1. místo chlapci

V děvčatech řádil fantom jménem Iva Svoboda (TK Sparta Praha). V celém turnaji neztratila ani gem, všem soupeřkám nadělovala tkzv. kanáry, a to od základní skupiny. Potvrdila tak svoje nasazení jako č. 1 a již zmíněným výsledkem porazila v semifinále Nikol Tesárkovou (I. ČLTK) a ve finále potom kamarádku ze Stromovky Karolínu Bártkovou na kterou zbyla za 2. místo krásná plyšová britská kočka.  Ta si semifinále poradila Valerii Annou Kubátovou (ESO Praha). V souboji o plyšového lenochoda a 3. místo byla šťastnější hráčka ESA Kubátová, která přehrála štvanickou Tesárkovou 6/4.

Iva Svoboda (TK Sparta Praha), 1. místo

Úroveň, zejména dívčí části, byla chvílemi neuvěřitelná, holky se nebály jít na síť, „tradičnímu holčičímu kopcování“ se ve finálový den, na rozdíl od kluků, neuchýlila žádná. Vítězka, sestra Adély, čtvrtfinalistky HMČR a finalistky Halového přeboru Prahy mladších žákyň opravdu předváděla na svůj věk neuvěřitelně komplexní tenis a přejme si, aby, stejně jako všem ostatním hráčům a hráčkám, jejich nadšení a elán vydržel až do dospělosti a navázali na své velké vzory.

 

Další fotografie jsou na Instagramu: @prazskytenisovysvaz