Letní termínová listina seniorských turnajů | | Přebor Prahy mužů vyhrál V. Valeš (I. ČLTK)

9. 6. 2024

Iva Svoboda obhájila Baby tenisový titul z haly, Oskar Hončl vyhrál chlapce

V krásném areálu LTC Modřany 2005 se v sobotu 8. 6. 24 a neděli 9. 6. 24 odehrál Přebor Prahy v Baby tenisu na otevřených dvorcích.

Milým překvapením byla hojná účast – oproti zimě, kde kategorie chlapců skomírala, tak do Modřan dorazilo 31 kluků a 31 holek, kteří se utkali v klasickém pavouku s tím, že ti, kteří prohráli v prvním zápase, mohli soutěžit ještě i o ceny a umístění v soutěži útěchy.

Nutno konstatovat, že drtivá většina účastníků hrála velmi hezký tenis, ti nejlepší dokonce vynikající, což bylo vidět nakonec i v oné zmíněné útěše, kde semifinále a finále přineslo krásné zápasy plné dlouhých výměn a veliké bojovnosti.

Kompletní výsledky naleznete na:

https://cztenis.cz/turnaj/916538/sezona/L24/vysledky

Mezi chlapci se do finále probojovali postupně sparťanský Dominik Dreier, vítěz halového přeboru, a Oskar Hončl z HAMRu, finalista z haly. Dreier na cestě do finále porazil Agise, Urbánka a Musila, Hončl potom Schillera, Blažka, Šimánka a Buňatu, s tím svedl veliký souboj, který, po prohrané první sadě, rozhodl až v supertiebreaku 3. sady. Ve finále potom přehrál svého protivníka 64 a 63. V souboji o 3. místo byl úspěšnější Pavel Buňata z TC ESO, , který porazil Míšu Musila z Kyjí. Útěcha se stala kořistí spořilovského Bořka Kačeny, který přehrál Romana Čápa z Olympu.

Iva Svoboda a Karolína Bártková

V soutěži děvčat, které opanovala líheň Sparty, se také opakovalo finále ze zimy – utkaly se v něm Iva Svoboda s Karolínou Bártkovou. Nutno konstatovat, že tentokrát Iva neměla cestu do finále tak jednoduchou jako v zimě, kdy až do finále nikomu nepovolila ani gem, tentokrát přešla postupně přes Bannych, Zídkovou, Kubátovou a Kahounovou, ale žádného „kanára“ nenadělila. Její soupeřka a kamarádka z klubu přešla postupně přes Hotovou, Látalovou, Kovaříka a Koulovou se zhruba stejným počtem prohraných gemů jako Iva. Ve finále to potom byl opravdu krásný zápas, kde nakonec zvítězila Iva Svoboda 62, 63. V bitvě o třetí místo uspěla další sparťanka Stella Koulová, která zdolala další hráčku Sparty, Sofii Kahounovou 62, 64.

V útěše pak zvítězila hráčka I. ČLTK Jasmína Janulíková, která porazila Emu Konoppovou z HAMRu 62, 63.

Přeborům přálo počasí, a nutno konstatovat, že pokud byl zpravodaj přítomen, chovali se všichni, jak hráči, tak rodiče vesměs vzorně. Miloš Kolesár zvládal organizaci na jedničku, stejně jako celý LTC Modřany 2005.

Dívky - 3. a 4. místo
Chlapci 3. a 4. místo
Vítěz  Přeboru Prahy v Baby tenisu