Chlapci zvítězili v JUNIOR DAVIS CUP, děvčata skončila druhá v JUNIOR FED CUP | | VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ ČTS

10. 12. 2017

Přebor Prahy mužů ovládl B.- M. Černoch z TK Sparta Praha

Finalista T. Paroulek (I. ČLTK Praha) a vítěz B. M. Černoch (TK Sparta Praha)

Od 9. do 12. prosince 2017 se pod pořadatelstvím Jednoty Orel – Balkán na štvanických kurtech odehrál Halový přebor mužů.

Z plánovaných 40 účastníků nakonec bylo prezentováno jen 34 a jeden v sobotu ráno, ze zdravotních důvodů, odstoupil ze dvouhry.

Z nasazených se neprosadila dvojka A. Štěpánek, který po první prohrané sadě vzdal pro zranění kolene, nasazený Zelinka nenastoupil Krumichovi a Černoch porazil Řezníčka.

Do semifinále se probojovali Vejvara (I. ČLTK Praha), Černoch (TK Sparta Praha), T. Paroulek  a Reček (oba I. ČLTK Praha).

Tadeáš Paroulek (I. ČLTK)

Tadeáš Paroulek (I. ČLTK)

Lukáš Vejvara (I. ČLTK)

Lukáš Vejvara (I. ČLTK)

Brian Michael Černoch (TK Sparta)

Dominik Reček (I. ČLTK)

V semifinále porazil Černoch Vejvaru 76, 60 a Paroulek Rečka 63, 76

Vejvara a Reček

Předání cen za 3. místo

Ceny předala ředitelka turnaje Alena Poletínová

 

 

Do finále čtyřhry se probojovaly páry Vocel/Černoch a Kameník/L. Poláček. Zvítězil pár Černoch- Vocel z TK Sparta 63, 76(6)

Lukáš Poláček a Martin Kameník

Brian Michael Černoch a Matěj Vocel

Ve finále velmi dobré úrovně se utkal štvanický Tadeáš Paroulek se sparťanem Brianem-Michalem Černochem. V první sadě dokázal štvanický hráč otočit nepříznivý stav 2/5 na konečných 7/5, poté však sparťan zpřesnil hru a nakonec Paroulka přetlačil.

Nenasazený B. M. Černoch nakonec zvítězil 5/7, 6/3 a 6/1.

Přebor Prahy mužů v hale měl výbornou úroveň. Nutno vyzdvihnout i skvělé chování všech účastníků, kteří dokázali přiznat sporné míče soupeři. Potěšující je i to, že finále hráli hráči ročníku 1999, což je příslib do budoucnosti.

Věkové rozpětí přeboru bylo také výrazné –  od čtrnáctiletých Landfelda a  Zorana Štastného po Libora Sedláčka, který je ročník 1979.

Škoda, že někteří špičkoví hráči nevyužili před extraligou možnosti účasti na tomto přeboru a že se nepodařilo naplnit původně plánovaný počet účastníků .

Předseda PTS Pavel Saic, T. Paroulek a B. M. Černoch