Halový přebor Prahy mladších žáků | | Kalendář soutěžního manažera klubu

10. 1. 2018

Halový přebor mladších žákyň

                                                                                                                                                                               

 

Dvojnásobná přebornice Prahy Tereza Valentová (TK Sparta Praha)

Od 6. 1. 2018 se ve Stromovce, na krytých dvorcích TK Sparta Praha, konal Halový přebor Prahy mladších žákyň. Na osmi dvorcích nastoupilo celkem 48 mladších žákyň, z toho 8, které postoupily z kvalifikace ročníku 2008. Místo dvou neprezentovaných hráček byly přijaty dvě náhradnice, takže  soutěž proběhla v plné formátu.

I v kategorii dívek ročníku 08 se objevilo několik slibných talentů – Jiráková porazila šestou nasazenou Vneclovou, Samsonová pak dvanáctku Zikmundovou.

Do finále dvouhry se dostaly obě nějvýše nasazené – nahoře Líbalová (I. ČLTK Praha), která v semifinále zdolala nasazenou trojku  Suchou (TK Sparta), zdola přes nasazenou pětku Drukerovou (Sportcentum Uhříněves) postoupila turnajová dvojka Valentová. Obě nejvýše nasazená děvčata se pavoukem probojovaly bez větších problémů, pravidelně nadělovaly soupeřkám nepopulární kanáry.

Ve finále pak byl uspěnější reprezentantka domácí Sparty, která poměrně jasně 61, 63 přehrály štvanickou rivalku.

Čtyřhry se účastnilo 21 párů, nejvýše nasazené Líbalová, Valentová bez problému došly do finále, kde se střetly s párem Drukerová, Suchá , které bez větší problémů přehrály 63, 60.

Vítězky čtyřhry Líbalová, Valentová

Vítězkám gratulujeme a přejeme jim hodně úspěchů i na mistrovství republiky.

Tereza Valentová, Jolana Líbalová a předseda PTS Pavel Saic