Hodiny pro veřejnost | | Mistrovství ČR mladších žákyň v hale

31. 1. 2018

Halové přebory Prahy staršího žactva

Poslední lednový víkend Pražský tenisový svaz pořádal Halové přebory starších žáků a starších žákyň.

Starší žáci se sešli v Krčí, na dvorcích TK Konstruktiva, z.s. Na 5 antukových kurtech se utkalo celkem 40 hráčů, aby do semifinále postoupili první nasazený Kratochvíl (TK Sparta Praha) proti Klírovi (I. ČLTK Praha) a Adam Duda (I. ČLTK Praha) s Filipem Apltauerem (TK Sparta Praha).

Ve finále se utkali Lukáš Klír a Filip Apltauer. Zpočátku dominující Lukáš nestačil v závěru a Halovým přeborníkem Prahy starších žáků se stal Filip Apltauer (TK Sparta) po výsledku 16, 63, 60.

Ve čtyřhře se ve finále utkal první nasazený pár Duda-Vašíř s párem Růžička- Zlatohlávek, kteří v semifinále zvítězili v obrovské bitvě s dvojicí Klír-Apltauer 19/17 v závěrečném tiebreaku. Jedničky nepřipustily komplikace a zvítězily 60, 64.

Saic, Klír, Apltauer

 

Cenu přebírá poražený finalista Klír

Ing. Saic, předseda PTS, gratuluje vítězi Apltauerovi

 

Děvčata se utkala ve stále se rozrůstajícím areálu LTC Modřany 2005, kde na osmi dvorcích s antukovým povrchem soutěžilo celkem 40 děvčat. Nasazená jednička Jelínková (I. ČLTK Praha) vypadla již ve 3. kole , takže v semifinále hrály Kateřina Charvátová (TK HAMR, z.s.) a sparťanka Lucie Havlíčková, druhé semifinále svedlo proti sobě Viktorii Starečkovou (TK Sparta) a štvanickou Katrin Pávkovou. Ve finále byla úspěšnější Lucie Havlíčková (TK Sparta Praha), které Katrin Pávková (I. ČLTK Praha) vzdala pro svalové zranění nohy a krvácení z nosu.

Účastnice singlového finále zvítězily i ve finále debla, kde porazily pár Michálková, Starečková 62, 64

 

Katrin Pávková a Lucie Havlíčková

Havlíčková, Pávková

 

Lucie Havlíčková, Katrin Pávková

Vítězky čtyřhry: Pávková,Havlíčková a finalistky Michálková,Starečková