Halové přebory Prahy staršího žactva | | Rozhodnutí předsedy PTS k podávání grantů na MHMP

6. 2. 2018

Mistrovství ČR mladších žákyň v hale

Od 3. února 2018 se v halách TK Sparta utkalo 32 reprezentantek tenisových oblastí Čech a Moravy o titul Halové mistryně ČR mladších žáků.

Prahu reprezentovala první nasazená Nikola Bartůňková (I. ČLTK Praha), trojka Viktorie Starečková (TK Sparta Praha), šestka Barbora Michálková (Sparta), dále pak Líbalová Jolana, Natálie Syrová,  Nela Linhartová a 08 Jiráková Julie (I. ČLTK), ze Sparty pak hrály Amy Suchá, Kovačková Alena a 08 Laura Smasonová, z Olympu hrála Ellen Kultová, poslední reprezentantkou Prahy byla hráčka Uhřínevsi Drukerova Amelie Essie.

Vítězka Nikola Bartůňková zdolala postupně klubovou kolegyni Jirákovou, Jiříkovou (Planá), sparťanku Valentovou v semifinále a ve finále zdolala i druhou sparťanku Starečkovou. O její dominanci svědčí i to, že v žádném zápase neztratila více jak 3 hry…

Viki Starečková, druhá finalistka, porazila po bitvě druhou nasazenou Saru Bejlek (TK Agrofert Prostějov) v semifinále.

Pár B+B (Bartůňková, Bejlek) zvítězil i ve čtyřhře, když ve finále porazil pár Starečková, Urbanová (TK Agrofert Prostějov). Těžké chvilky zažily v semifinále, kde pár Líbalová (I. ČLTK Praha) a T. Valentová (TK Sparta Praha) je donutil hrát až super TB ve 3. sadě.

Mistrovství mělo velmi slušnou sportovní úroveň, pořadatelsky, přes problémy se zajišťováním a onemocněním rozhodčích, bylo zvládnuto na výbornou.

Sara Bejlek (Prostějov)

E. Slaninková a J. Černý

Nikola Bartůňková