Opatření státu ke snížení ekonomického dopadu nouzového stavu (18.3.2020) | | Epravo.cz – odkazy na články

25. 3. 2020

COVID-19 aktuálně (aktualizováno 06.04.2020)

Aktuální informace k situaci kolem nemoci COVID-19

Průběžně aktualizováno


Zákaz volného pohybu osob se nově nevztahuje na sportování na venkovních sportovištích, v parcích, v přírodě a na jiných veřejně přístupných místech. Sportující osoby nemusí nosit ochranu úst a nosu pokud jsou od jiných osob odděleni fyzickou překážkou (např. venkovní kurty oddělené stěnou nebo plotem) nebo dodržují vzdálenost nejméně 2 metry. Sportovat mohou společně jen dvě osoby, s výjimkou členů domácnosti, a od jiných osob musí zachovávat odstup nejméně 2 metry. Nesmí být také využívány související vnitřní prostory sportoviště, zejména společné šatny, umývárny, sprchy a podobná zařízení.


Výklad ČUS k otevření sportovišť:

Výkladové stanovisko právníka ČUS na Usnesení Vlády ČR ze dne 6. 4. 2020 č. 395

 

 

NABÍDKA BRIGÁDNÍKŮ


Manuál k pochopení koronavirové infekce Zdroj: Centrum sportovní medicíny

——————————————————————–

Informace Hospodářské komory

Aktuální informace pro podnikatele v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19
Jste OSVČ a nemůžete nyní pracovat?
———————————————————————————

Informace MPO

Přehled opatření pro OSVČ

Rozcestník

Přímá podpora OSVČ – Jde o podpůrné opatření pro OSVČ, díky kterému ti, kteří byli současnou pandemií a souvisejícími opatřeními vlády zasaženi nejvíce, získají přímou podporu ve výši 15 000 Kč měsíčně. Mimořádný titul se bude vyplácet na základě žádosti doručené Finanční správě, a to až do odvolání nouzového stavu. Podrobnosti ZDE (MFCR)

———————————————————————

Informace České unie sportu

AKTUALIZOVANÉ MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ VLÁDY ČR OD 16. 3.

Opatření státu ke snížení ekonomického dopadu nouzového stavu (PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁNO)

———————————————————————-

Informace Vlády ČR

Aktuální informace ke koronaviru SARS-CoV-2

Vyhlášení nouzového stavu

———————————————————————

Informace MZČR

Aktuálně o koronaviru

———————————————————————

Informace Národní sportovní agentury

Aktuální bezpečnostní situace

Souhrn opatření vlády České republiky pro OSVČ ve sportovním odvětví v době koronaviru.

OSVČ ve sportovním prostředí v době Covid-19

———————————————————————-

Informace z MPSV

Informace ke koronaviru

Antivirus – podpora zaměstnanosti

Pracovněprávní desatero boje s koronavirem

———————————————————————

Pražský tenisový svaz aktuálně po zasedání VV PTS 25.03.2020:

VV PTS si uvědomuje stav nejistoty, který v dnešních dnech panuje v našich klubech. VV PTS se snažil přijmout taková rozhodnutí, aby vám usnadnil orientaci v této situaci a zároveň své kluby podpořil.
Bod 1 – mistráky, soutěže družstev
STK tento týden provede losování všech soutěží. Losování bude provedeno tak, jako by soutěž proběhla v termínech podle „Letní termínové listiny ČTS 2020“. Rozlosování bude zveřejněno v IS ČTS do konce tohoto týdne. V termínu od 1. dubna do 30. dubna 2020 budete moci zadávat do IS ČTS soupisky svých družstev. K zadávání soupisek je potřeba mít vyřešené registrace svých hráčů.
VV PTS předpokládá, že se soutěže družstev letos odehrají. Je možné, že dojde k posunutí termínů jednotlivých kol v návaznosti na vládou ČR vyhlášený stav nouze. Tato posunutí termínů se případně budou řešit v době, kdy budou vládou ČR uvolněna přijatá omezující opatření. Pokud by omezení platila i po 1. červnu 2020, lze očekávat, že o dalším osudu soutěží, bude VV PTS rozhodnuto v prvním červnovém týdnu.
Prozatím platí odklad poplatků za soutěže družstev.
Bod 2 – zrušené turnaje v zimní termínové listině 2019/2020
VV PTS rozhodl o započtení poplatků za zrušené turnaje v zimní termínové listině oproti poplatkům za turnaje letní termínové listiny. Předpis za turnaje letní termínové listiny bude ponížen o částku odpovídající částce za turnaje zrušené.
Bod 3 – předpis plateb za zařazení turnaje do letní termínové listiny 2020
VV PTS rozhodl, že termín pro úhradu poplatku za zařazení turnaje do letní termínové listiny, který je podle čl. 11 SŘ ČTS 31.03.2020 nebude až do 31.05.2020 kontrolovat. V praxi to znamená, že termín pro úhradu poplatku je prodloužen do 31. 05. 2020.
Bod 4 – monitorování možné podpory klubům
VV PTS deklaroval snahu o monitorování současné situace v návaznosti na případné možnosti státem vyhlášených kompenzací různým subjektům zatíženým opatřeními k zamezení šíření nemoci COVID – 19 a následně o těchto možnostech informovat kluby.
VV PTS využije všechny své partnerské organice a další informační zdroje k zajištění informací uvedených v prvním odstavci bodu 4.