Přebor Prahy starších žáků | | Přebor Prahy v Baby Tenisu

16. 6. 2020

Přebor Prahy žen na otevřených dvorcích

 

Brenda Fruhvirtová (TK Sparta Praha) – Přebornice Prahy 2020 v hale i venku

Od soboty 13. června 2020 se na kurtech TJ SPOJE odehrávaly lité boje o přebornici Prahy v kategorii žen. Z původního pavouka 32 žen bylo rozhodnuto, vzhledem k mimořádné situaci, o jeho rozšíření na 40 hráček, což se při losování podařilo přesně naplnit.

Los byl v horní polovině opravdu krutý -mimo jedničky Detiuc tam byly nalosovány ještě trojka, pětka a sedmička, ale také halová přebornice Prahy Brenda Fruhvirtová a jako černá vzadu ještě velmi zkušená Radka Bužková…

Situaci poněkud projasnilo zranění nohy nasazené jedničky, které ji nepustilo do hry po rozehrání prvého kola. Největší bitvou byl asi zápas mezi Brendou a Radkou  ve druhém kole, kde mladičká Fruhvirtová zdolala v přerušovaném zápase pro déšť Bužkovou 75, 64. Déšť byl tím, kdo řídil celý turnaj, takže některé zápasy měly zajímavé zápletky – třeba Hindová po rychle vyhraném  prvním setu 60, po přerušení deštěm prohrála druhý 16, aby ve třetím soupeřku Černou zdolala 64. Čtvrtá nasazená Hájková potřebovala ve všech zápase, které hrála, tři sety. Přerušení ovlivnilo také zápas druhé nasazené Markové s Křtěnovou. Johana vedla 62, 01, pak se jí zablokovalo žebro a ani dlouhé, téměř šestihodinové přerušení ji neumožnilo zápas dohrát, takže postup slavila Sonja.

Nahoře se postupně do finále prokousávala třináctiletá Brenda Fruhvirtová, nasazená jako č. 13, dole pak dvanáctka Petra Sedláčková. Ta v semifinále zdolala Kláru Hájkovou ve třech setech, Brenda si poradila ve dvou (60, 75) s Anetou Laboutkovou.

Finále pak bylo zcela v režii sparťanské hvězdičky – kolegyni z Olympu povolila pouhé dva gemy a slavila tak, po halovém titulu, i titul na otevřených dvorcích.

Čtyřhra byla vlastně jen doplňkem celé soutěže – přihlásilo se pouhých devět párů, pro zranění nenastoupily dva páry do semifinále. Finálové třísetová bitva mezi páry Laboutková, Kubíková a Hájková, Dejnožková nakonec vyzněla pro druhý pár, takže Klára Hájková se alespoň odměnila za všechny tříseťáky, které odehrála na přeboru, a odnesla si palmu vítězství.

Kompletní výsledky: http://www.cztenis.cz/turnaj/216800/sezona/L20/vysledky

Hájková, Dejnožková – Přebornice Prahy ve čtyřhře pro rok 2020

Kubíková, Laboutková, poražené finalistky debla

Zvláštní poděkování patří osazenstvu TJ Spoje v čele s kustodem Oldou, kteří udělali na kurtech po deštích neuvěřitelný kus práce a umožnili, aby se turnaj dohrál v normálních podmínkách.

Pavel Saic, Brenda Fruhvirtová a Petra Sedláčková