Halový přebor Prahy mužů | | Informace k přestupům

23. 11. 2022

Halový přebor Prahy žen

Přebor žen se konal na dvorcích Spoje Praha v pohodové atmosféře. Nasazené hráčky většinou potvrdily ve druhém kole svou převahu. Nenasazená slečna Katrin Pávková však procházela turnajem  nezvykle velmi hladce až do finále, kdy ve čtvrtfinále zdolala jasně první nasazenou hráčku sl. Natálii Paterovou (Olymp Praha) a pak třetí nasazenou sl. Kristinu Zámečníkovou (Sokol Vysočany)

Ve druhé části pavouka situace byla však složitější, kdy sl. Havlová Libuše (Plíšková Tennis Academy) zdolala po velkém boji druhou nasazenou hráčku  sl. Sáru Mlenskou (TK Sparta Praha) 6/4, 7/6 a pak se bez komplikací probojovala do finále.

Finále vypadalo na velkou jízdu sl. Pávkové, ale ve druhém setu se zranila, prohrála 6/0, 2/6 a třetí set již  v prvním gamu skrečovala,  což nesnižuje kvalitu, kterou předvedla sl. Havlová.

Čtyřhra žen probíhala vcelku jasně pro první nasazený pár sl. Zámečníkovou a sl. Paterovou. Naopak v dolní část pavouka překvapil nenasazený  pár  sl. Aneta Junová (Tenis CIbulka) se sl. Natalií Nechvátalovou (LTC Modřany 2005). Ty se po velmi kvalitním výkonu probojovaly do finále,  kde cca po 2 hodinách podlehly prvnímu nasazenému páru 7/6,7/5.

Bohužel je škoda, že přeboru žen se nezúčastňují ženy, ale převážně dorostenky. Tímto vidíme stále se opakující trend, že ženy po 18ti letech již nemají moc zájem o turnaje, ale maximálně hrají 2. či 1. ligu.

Katrin Pávková – I. ČLTK Praha

Libuše Havlová – Plíšková Tennis Academy